Svenska Designhotell, c/o Hotels

bolagsinfo

Ägare

Jenny Ljungberg är tredje generationens entreprenör med en passion för hotell. Född i Stockholm, utbildad i Stockholm, Bryssel och New York så är Jenny en sann världsmedborgare med en ambition och vision att skapa 20 unika livsstilhotell på både populär och mer oupptäckta platser i världen. Sedan 1940 när farfar Tage byggde sitt första hus så har kärnan i verksamheten varit fastighetsutveckling och förvaltning. Familjen har en gedigen kunskap i fastighetsförvaltning och projektering av både historiska och nybyggda fastigheter, deras långsiktiga mål är att bevara deras älskade byggnader så att även framtida generationer ska få möjlighet att uppleva deras unika byggnader.

Det finns flera fastigheter och bolag i familjen Ljungbergs portfölj. Jenny Ljungbergs passion är att bevara historiska byggnader och ingjuta dem med liv och rörelse. Hon har ett genuint intresse för hotell och drivs av att skapa platser för lyx och flärd, mixa det gamla med det nya och göra det på ett etiskt och miljövänligt sätt. Efter nästan 20 år i hotellbranschen så har Jenny nu tagit familjens hotell till en ny nivå genom att lansera dem under varumärket c/o Hotels.

Jenny Ljungberg har varit stolt ägare och kreativchef på c/o Hotels sedan 1997. Hon delar sin tid mellan sina hem i Stockholm, East Hampton och New York.

Familjen Ljungberg

Tage Ljungberg (1912-2007) växte upp på en bondgård i Småland.

 • Han fick ett stipendium för att studera i Stockholm och flyttade till huvudstaden 1938.
 • Tage började sin karriär med att jobba med ombyggnationen av Stockholmstidningen som ägdes av Torsten Kreuger (som tidigare ägt Häringe Slott). Sedan gick han vidare och blev sin egen byggherre genom att bygga villor i Stockholms välbärgade förort Stocksund. Han var inte en stor risktagare och gillade inte att vara beroende av stora banklån, grunden för Tages stabila familjeföretag vilade på etik och nära samarbeten med trogna kunder. Ett av hans framgångsrika samarbeten var med Grand Hotel i Stockholm som han jobbade med i 26 år.
 • Tage bodde kvar i det hus som han byggde till sin familj 1947 fram tills hans bortgång vid 95 års ålder.
 • Tage var mycket stolt och glad över att hans barn och barnbarn framgångsrikt övertog företaget och samlade på urklipp om allt som skrevs om familjens med- och motgångar i media.

Åke Ljungberg började sin karriär i familjeföretaget med att vara en av de entreprenörer som var med och byggde Ölandsbron.

 • 1972 byggde han sitt första flerfamiljshus i Stockholms innerstad.
 • 1983 ersatte han sin far Tage på VD posten.
 • Åke börsnoterade LjungbergGruppen (idag AtriumLjungberg) och ökade omsättningen tiofalt.
 • Åke var betydligt mer riskbenägen än sin far och expanderade företaget i flera olika riktningar. Han investerade i hotell, färjor, flygplan, oljeplattformar, restauranger, brobyggen mm.
 • 1987 globaliserade han verksamheten och startade det första utländska dotterbolaget i USA.
 • Idag bor Åke i Danderyd i det hus som han själv byggde åt sin familj 1975.

BOKA HÄR

maidstone

ERBJUDANDEN

Nyheter

 • Nya deluxerum på c/o Krägga Herrgård

  Nya deluxerum på c/o Krägga Herrgård

  Vi presenterar stolt tre nytillkomna deluxerum på c/o Krägga Herrgård. Med design av Nadia Tolstoy, är rummen en hyllning till de stora svenska personligheterna Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman. Läs mer

 • I'm an artist living in New York

  I'm an artist living in New York

  Vi är glada att få visa en fotokollektion producerad av Eric Firestone på c/o The Maidstone. Kollektionen innehåller verk av Tseng Kwong Chi, Bob Colacello, Burt Glinn, Michael Halsband, Eric Kroll, Hans Namuth & Anton Perich. Läs mer

 • KONSTUTSTÄLLNING PÅ HERRGÅRDEN

  KONSTUTSTÄLLNING PÅ HERRGÅRDEN

  Vi presenterar stolt vår nya konstutställning på c/o Tammsvik Herrgård. Utställningen “Waste Collection” ger oss en inblick i “Zabbaleen”, Kairos informella sophämtares liv. Utställningen konfronterar oss med växande sopberg och globala miljöfrågor. Utställningen pågår från mars 2012, till och med mars 2013. Läs mer