Mat & Dryck på c/o Grythyttans Gästgivaregård

Mat & Dryck

Den svenska matbibeln The White Guide ger c/o Grythyttans Gästgivaregård 71 poäng och betyget "Mycket god klass". De omnämner oss som "en ikon i matsverige".

Inom c/o-familjen är vi passionerade anhängare av Slow Food-rörelsen. Så långt det är möjligt väljer vi färska och kemikaliefria råvaror som kommer från den närmaste omgivningen. Vi vill ha sunda grönsaker och kött från lyckliga djur. Därför kommer du märka att menyn på c/o Grythyttans Gästgivaregård förändras i takt med säsongen. Men oavsett årstid och maträtt kryddar vi alltid med mycket kärlek!


Inspirationen hittar vi i all världens kök samtidigt som vi upprätthåller det svenska, kulinariska arvet, ofta i samarbete med Restauranghögskolan i Grythyttan. Den svenska traditionen är extra närvarande under årets högtider då vi bjuder på klassiska rätter och storslaget firande.

Våra duktiga sommelierer vet vilka av alla våra tusentals flaskor i vinkällaren som blir bästa sällskap åt maten på din tallrik. Rött, vitt eller mittemellan – här finns garanterat många viner som får dig på gott humör.

 

Under första kvartalet har vi öppet onsdag - lördag. Kontakta oss om du har frågor kring våra öppettider.

LUNCH

Vi serverar lunch torsdag till fredag klockan 12.00 - 14.00 och lördag 12.30-15.00

MIDDAG

Middag serveras onsdag till lördag klockan 18.00 - 21.00

AFTERNOON TEA

Afternoon Tea serveras fredag och lördag klockan 14.00-17.00

%tempC%°C %text%

boka här