Slott utanför Stockholm hotellrum c/o Häringe Slott

Rum & Byggnader

Sjöflygeln

Sjöflygeln

Sjöflygeln är slottets äldsta byggnad. Den byggdes av Greve Gustav Horn 1650 som privat bostad till hans familj så att de hade någonstans att bo medan träslottet ersattes av ett modernare stenslott. Det här blev senare flygeln där besökande damer fick bo och vi har döpt och inrett rummen efter dessa eleganta damer.

Greta Garbo har ett eget rum i Sjöflygeln. Det lät Axel Wenner-Gren inreda speciellt till henne då hon var gäst här en sommar på 30-talet. Fröken Garbo gillade inte räta vinklar så rummet fick bli ovalt. Det är kanske inte vårt lyxigaste rum idag eftersom vi har låtit originalinredningen vara helt intakt. Men det är helt klart ett av våra bästa rum då det inte är varje dag man får sova i legenden Greta Garbos säng. Elizabeth Tailors dubbelrum ligger bredvid, de båda rummen delar på ett badrum en trappa ned.

De legendariska sångerskorna Zarah Leander och Josephine Bakers sviter ligger i damernas Sjöflygel. En har en liten privat trädgård och den andra en balkong, båda har mahognypanel i sovrummen, stora badrum med jacuzzi och dekorativa kakelugnar i vardagsrummet.

Stumfilmsstjärnan Gene Gauntier (Marguerite Wenner-Grens syster) har förärats en juniorsvit med jacuzzi.

Från Sjöflygeln finns det direktutgång till både slottsträdgården och vägen ned till havsviken. Den underjordiska tunneln leder direkt till slottet och byggdes av Torsten Kreuger så att damerna kunde ta sig torrskodda och med välbehållna frisyrer till slottet.

Hotell%20n%C3%A4ra%20Stockholm
%tempC%°C %text%

BOKA HÄR