Slott utanför Stockholm hotellrum c/o Häringe Slott

Rum & Byggnader

Wenner-Grens Paviljong

Wenner-Grens Paviljong

Axel och Marguerite Wenner-Gren gjorde sig en nästan obscen förmögenhet på att sälja dammsugare. Med mera ska man kanske tillägga, eftersom det var Axel som grundade och drev Electrolux. När Häringe Slotts dåvarande ägare Torsten Kreuger hamnade i klammeri med rättvisan och var tvungen att avyttra en del egendom höll sig Wenner-Grens framme. De kom över Häringe till en löjligt låg summa och ägde sedan slottet mellan 1934 och 1973. Tiden delade de mellan Häringe och sina andra fyra hem i Stockholm, Mexiko, Bahamas och New York.

Under sina år här höll paret otaliga och överdådiga fester, startade flera blomstrande företag och välgörenhetsprojekt samt uppfostrade 38 hundar och 2 rådjur. Trots all framgång var slottet på ruinens brant mot slutet och såldes så småningom på exekutiv auktion. Paviljongen tillägnas paret Wenner-Gren, som var superkändisar och globetrotters i en tid då resande fortfarande bara var förunnat de mest privilegerade. I paviljongens korridorer finns mängder av tidningsklipp som berättar om parets spännande liv, uppgång och fall. Men egentligen är de alla kvar på ägorna. Hundarna och rådjuren ligger begravda under en silvergran borta vid tennisbanan. Wenner-Grens själva delar den sista vilan under en vacker natursten vid östra flygeln.

Paviljongen vetter mot äppellunden och statylunden. Här finns 24 dubbelrum, 6 mötesrum och ett stort öppet kök där vi anordnar matlagningsaktiviteter för både konferensgrupper och privata sällskap.

Hotell%20n%C3%A4ra%20Stockholm
%tempC%°C %text%

BOKA HÄR