Historia c/o Villa Mälargården

Historia

Här i trakten sjöd det förr av liv och rörelse. De olika herrgårdarna var nästan som egna små samhällen med många anställda. Där fanns förmän, bokhållare, kockar och kallskänkor, mjölkerskor, pigor, sadelmakare, chaufförer och trädgårdsmästare. Ådö slott hade till och med ett eget fotbollslag på 1940-talet… De anställda skaffade familj och fick inte sällan många barn.

Barnen fick gå i någon av traktens tre skolor. En av dem var c/o Villa Mälargården, uppförd 1896. Där gymnastiksalen en gång låg ligger nu mötesrummet och vårt stora kök var skolans träslöjdssal. 1964 stängdes skolan och huset hyrdes under en period ut till olika affärsrörelser.

1987 köpte familjen Ljungberg både Villa Mälargården och Tammsvik, som ligger här strax intill. Båda införlivades i kedjan c/o Hotels, vars grundidé är att skapa hotell med avslappnad lyx och historisk atmosfär. Hotell där det är enkelt att känna sig hemma. Idag består c/o Hotels även av c/o Häringe Slott, c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Krägga Herrgård och c/o The Maidstone in East Hamptons, USA.

%tempC%°C %text%

Sök tillgänglighet

Skicka din bokningsförfrånan till [email protected] eller kontakta oss här kontaktformulär