c/o Tammsvik Herrgård historia

Historia

Herrgården är inte så gammal som man kan tro. Ändå har den, under sitt relativt korta liv, varit med om både det ena och det andra. Huset uppfördes 1921 som imponerande privatbostad åt familjen Tamm, men de kände sig aldrig hemma här. Redan innan inflyttning hade de blivit varnade för att bygga huset där ”Svarte Riddaren” galopperade om natten och vissa säger att det var just spöket som fick dem att flytta efter bara några år.

Efter Tamms sorti byggdes herrgården om till värdshus. I dåtida marknadsföringsmaterial bedyras att ”trots moderniteter som kallt och varmt vatten i varje rum finns fortfarande den genuina herrgårdskänslan kvar.”

Under andra världskriget inrymdes här ett sanatorium för finska soldater med tuberkulos. Och inte brydde de sig om ett gammalt spöke som Svarte Riddaren, tvärtom kallade de Tammsvik för Paradise Inn. Tammsvik, med sina vackra ekar och rofyllda utsikt över vattnet, var en perfekt plats för återhämtning. Efter kriget fortsatte herrgården att vara sanatorium och senare ett vårdhem för ”nervsvaga kvinnor”. 1976 köptes Tammsvik av Nick Arskin som restaurerade och byggde om till konferensanläggning.

1987 såldes Tammsvik på nytt till familjen Ljungberg. De införlivade c/o Tammsvik Herrgård i den exklusiva hotellkedjan c/o Hotels. Kedjan genomsyras av en genuin filosofi där de historiska byggnaderna paras med moderna krav och bekvämligheter. Övriga hotell är c/o Häringe Slott, c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Krägga Herrgård, c/o Villa Mälargården och c/o The Maidstone i East Hamptons, USA.

%tempC%°C %text%

boka

Sök tillgänglighet genom att kontakta oss med hjälp av formuläret nedan contact form.